FORMANDENS JUBILÆUMSTALE

I anledning af KFMH’s 30 års jubilæum den 15.11.08
Tillykke alle sammen – skønt at se så mange glade mennesker her i dag – tak fordi I valgte KFMH i aften – der er jo så mange tilbud i dagens København og omegn alle tilbud er unikke – og vi har vores tradition.

Tradition er et smukt ord. Det betyder forskelligt for folk, alt efter interesse, men KFMH’s tradition er konkret, 1 lørdag i måneden – når det er muligt – fra 19.30 til 23.30 kaffe/the pause med brød og fællessang fra vores SANGBOG – som i dagens anledning sælges for 75kr.

Folkemusikhusene i DK har sit udspring i sommerkurserne på Skælskør Højskole arrangeret af Søren Bregendal og Finn Molsted sammen med en masse dygtige undervisere, hvor de opford-rede kursisterne til, når de kom tilbage til hjemegnen – og de var fra hele landet – til at starte og organisere et FOLKEMUSIKHUS med bal, sang og danseundervisning og spillekurser. Det blev tiderne hvor danske traditioner og musikliv fik en renæssance som vi stadig har glæde af. Og nu er der til og med et konservatorium i Odense med en folkemusiklinie. Skælskør havde vi glæde af i mange år og stævnerne i Århus, som desværre er i mølpose, og Roskilde og Højby og Nørrebro spillemandstræf har stimuleret miljøer i 30 år.

Og Ø-lejrene, hvor samværet er uvurderligt berigende for den enkelte for den menneskelige og musikalske udvikling – man kan faktisk blive et bedre menneske – dog uden garanti – og kan få udviklet sine kreative, musiske og sociale kompetencer.

Vi er til og med flere der ikke kan ”nøjes” med vores egen tradition, men også vil stimuleres af den svenske, norske irske og argentinske tradition og deres kulturer

Påskønnelsen med økonomisk støtte til drift til denne positive og kreative aktivitet er alt for undervurderet og underprioriteret af de kulturbevilligende myndigheder, for øjeblikket. Vi prøver at kæmpe videre, men vi ved nu at vi lokalt bliver en del anderledes til foråret da huset her, som er bevaringsværdigt og en perle, skal renoveres – isoleres, og shines op, og måske deltage i klimakonferencen i nær fremtid. Derfor er vi advaret om at fra april til januar er der lukket i huset her!!! Måske.

Hvad vil Tingluti gøre og alle os andre, skal på til en skole eller pilegården. – bare de ville lægge et parketgulv i Lundtoftegade 87 som jo er høvlet ned til kun at tåle en samtale og ikke til dans mere, kommunen kan måske hjælpe, jeg vil spørge kulturborgmesteren.

Uden diverse ildsjæle, var vi ikke her, og navne som Erik Breum, Erik Hoffmann, Gerda Petersen, Anders Christensen, Viggo Gade, Eva Pressman, Judy Ryslander, og lidt mig selv og deres bestyrelser og hjælpere er vi stor tak skyldige.

Tak for jeres engagement og kærlighed til vores kultur og for de tusindvis af timer, hvor livet har været en fest. For mig er dans og spilleglæde det bedste jeg ved, og jeg ser frem mod endnu flere år i dette omskiftende miljø, hvor venner og kærester kommer og går – men kulturen og traditionen består. VI KAN ---VI VIL---VI SKAL HOLDE UD…KFMH LÆNGE LEVE…………